Reklame for Amnesty International
Reklame for Amnesty International
Søndag d. 19. maj
POLIMIKEN.DK

Om Polimiken

Polimiken tør, hvor selv Ekstra Bladet tier

Polimiken er startet og finansieret af Kim Ludvigsen, der også er avisens ansvarshavende redaktør.

Kim Ludvigsen har tidligere skrevet for flere andre medier. Og han oplevede på førstehånd, at politikere, meningsdannere og andet godtfolk ikke turde sige deres mening i de traditionelle medier, fordi de var bange for, at sandheden var ilde hørt. I stedet pakkede de deres udtalelser ind i forblommede omformuleringer, udenomssnak eller nødløgne.

Det er naturligvis en bet for ytringsfriheden, når politikere og andre meningsdannere på den måde lægger bånd på deres udtalelser for at tækkes de gamle medier. Kim Ludvigsen samlede derfor et kompetent hold af ligesindede for at starte Polimiken, så der i det mindste er ét medie, hvor interviewede kan tale frit fra leveren.

Men det er ikke kun politikernes selvcensur, der kommer til udtryk i de gamle medier. De gamle medier udøver også selv censur, hvis de ikke bryder sig om en nyhed, fx hvis nyheden bryder med den almindelige vanetænkning. Man skal jo helst ikke oprøre læserne og seerne. Den slags nyheder vil selvfølgelig ikke blive bortcensureret i Polimiken. Det vil derfor ikke være usædvanligt, at man kan finde nyheder i Polimiken, som man ikke kan finde i de andre medier.

Vi er endnu ikke nok ansatte til at kunne opdatere med nyheder lige så hurtigt eller ofte som de traditionelle medier, men vi håber, at læserne vil forstå at skelne mellem den kvantitet, som de andre medier excellerer i, og så den kvalitet vi leverer her på Polimiken.