Reklame for Folkekirkens Nødhjælp
Reklame for Amnesty International
Søndag d. 19. maj
POLIMIKEN.DK

Regeringen er i chok

Dansk folkeparti er antimuslimsk. Det erkender Kristian Thulesen Dahl, der er gruppeformand i partiet. Erkendelsen kommer som et stort chok for Anders Fogh Rasmussen.

Af Kim Ludvigsen

Anders Fogh Rasmussen

Foto: Fabio Pozzebom/ABr
Ophavsret: Creative Commons 2.5.

Kristian Thulesen Dahls erkendelse falder efter, at Birthe Rønn Hornbech i en kronik i Politiken har kaldt Dansk Folkeparti for "antimuslimske fanatikere".

"Jeg er i chok. Jeg havde ikke den ringeste ide om, at Dansk Folkeparti ikke kan lide muslimer", siger statsminister Anders Fogh Rasmussen til Polimiken.

Har Dansk Folkepartis brug af burkaer i annoncer og kampen mod tørklæder slet ikke givet dig en mistanke om anti-muslimske følelser hos partiet?

"Nej, jeg gik ud fra, at det var et spørgsmål om modebevidsthed. Tørklæder har jo ikke været på mode herhjemme siden 60'erne, og burkaer kan ses som et anslag mod modeindustrien, fordi der ikke er den store forskel på forårskollektionen og efterårskollektionen", siger statsministeren.

Anders Fogh Rasmussen vil nu nedsætte et udvalg, der skal kigge nærmere på regeringens forskellige forlig med Dansk Folkeparti for at se, om det er lykkes partiet at indsnige tiltag, der kan anses for at være antimuslimske. Udvalget forventes at være færdig med sit arbejdet i midten af 2033.

Historisk fakta

Den første nazistiske antijødelov blev vedtaget d. 7. april 1933, kort efter Adolf Hitler havde overtaget magten i Tyskland. Loven forbød jøder at arbejde som dommere og i andre embedsmandsstillinger.