Reklame for Amnesty International
Reklame for Verdensnaturfonden
Lørdag d. 22. juni
POLIMIKEN.DK

Jordskælv rammer Danmark

Et kraftigt jordskælv ramte Danmark i nat klokken 5:45. Skælvet er med 4,8 på Richterskalaen det hidtil kraftigste, der er målt i Danmark. Der er ikke meldt om alvorligt tilskadekomne, men der er tale om betydelig materiel skade.

Af Kim Ludvigsen

Jordskælvets epicenter befandt sig i havet, nærmere bestemt i farvandet Storstrømmen mellem Masnedø og Falster. Det kunne mærkes så langt væk som i Køge, Sønderborg og Rostock. Værst gik det ud over Storstrømsbroen, der er blevet forrykket med fem meter.

"Vi var heldige, at skælvet fandt sted om natten, ellers kunne det være gået grueligt galt. Nu slap vi heldigvis med ganske få personlige skader. Værst gik det ud over Jens Madsen i Nørre Vedby, han faldt ud af sengen og forstuvede armen", fortæller indsatschef Hans Jepsen fra Beredsskabsstyrelsen, der samtidig oplyser, at et hold psykologer er på vej til Jens Madsen for at yde krisehjælp.

Mens de personlige skader er få, er de materielle skader til gengæld betydelige. Som det ses på billedet fra Google Maps, har broen fået et knæk, som det vil koste mange penge at rette ud.

"Det vil koste mange penge at rette knækket på broen ud", fortæller indsatsschefen. "Vores vurdering er, at det vil koste mellem 1,5 og 2 milliarder kroner".

Indsatschefen opfordrer bilister til at undgå at bruge Storstrømsbroen og i stedet benytte Farøbroen. Benytter man alligevel Storstrømsbroen, bør man køre meget forsigtigt, lyder hans råd.