Reklame for Verdensnaturfonden
Reklame for Amnesty International
Søndag d. 19. maj
POLIMIKEN.DK

Nyt professionelt cykelhold

Medicinalkæmpen Roche står bag et nyt professionelt cykelhold. Planen er at deltage i alle de store internationale løb.

Af Kim Ludvigsen

Roche indtager landevejen

Foto: Justen/MorgueFile
Roche pumper nyt liv i cykelsporten.

Medicinalgiganten Roche melder sin entre i cykelsporten med planer om at oprette et nyt superhold, der skal deltage i - og vinde - alle de store internationale løb. Det er ikke mindst de gamle sponsorers betænkeligheder ved cykelsporten, der får Roche til at åbne pengeposen.

"Der er en række interessante navne, der i øjeblikket står uden en kontrakt, og dem vil vi gerne have fat i. Hertil kommer, at en del ryttere på de eksisterende hold er trætte af usikkerheden om, hvorvidt deres sponsorer vil fortsætte i de kommende år. Vi kan garantere dem, at vi er kommet for at blive", siger Frank Homer, der er administrerende direktør for Roche.

Men det er ikke kun udsigten til at kunne kapre nogle af de store navne, der får Roche på banen.

"Der har været flere spådomme om de store løbs død, ikke mindst Tour de France har stået for skud. Og vi har simpelthen ikke råd til at miste de store løb som reklamesøjle for medicinalindustrien", forklarer Frank Homer.

"Desuden vil det være den perfekte symbiose, for ud over en stor pengepose kan vi bistå med forskning og andre midler, og samtidig får vi velvillige forsøgspersoner, der kan teste vores produkter under ekstreme udfoldelser", siger han.

Bjarne Riis på vej til møde med Frank Homer

Foto: Velo Steve/Ophavsret
Bjarne Riis på vej til møde med Frank Homer.

Den nye holdejer er ikke meget for at sætte navn på holdets ryttere, fordi der stadig forhandles. Men han lufter dog et par navne, der får denne skribents nationalistiske hjerte til at banke kraftigere.

"Michael Rasmussen vil være fortræffelig som kaptajn på vores hold, og så kunne jeg godt tænke mig Bjarne Riis som leder af holdet. Han har jo gennem mange år vist den rette indstilling til sporten", siger Roches administrerende direktør til Polimikens udsendte.