Reklame for Amnesty International
Reklame for Amnesty International
Tirsdag d. 5. december
POLIMIKEN.DK

Danmark har fået en ny avis

Polimiken blander sig hermed i aviskrigen om læsernes gunst. Selvom der er kommet en række nye, gratis aviser på markedet i løbet af de seneste år, mener vi, at der også er plads til Polimiken. Vi vil endda tillade os at spå, at Polimiken vil overleve flere af de andre gratis aviser. Og det selvom Polimiken ikke har en stor koncern med en pengepose i ryggen.

For mens flere af de andre gratisaviser brænder penge af, hurtigere end statsministeren kan lægge en sag død, så er Polimiken helt fra starten sikret mod økonomisk kollaps. Polimiken har nemlig ingen udgifter, og har dermed heller ikke behov for indtægter.

Det betyder også, at Polimiken som den eneste danske avis kan tillade sig at være uafhængig af annoncekroner. Der findes ganske vist annoncer på Polimikens hjemmeside, men vi tager ikke penge for dem. Og der er to typer annoncer som læserne aldrig vil finde på Polimikens hjemmeside: animerede annoncer, der stjæler opmærksomheden, så man ikke kan koncentrere sig om artiklerne, og annoncer der er placeret inde midt i en artikel. Polimiken ønsker ikke at genere læserne!

Polimiken vil heller ikke bringe nyheder fra ritzau og de andre nyhedsbureauer. Den slags kan i forvejen læses i utallige netaviser og lige så mange trykte aviser. I stedet for at tilbyde en netavis, hvor den største forskel fra konkurrenterne er layoutet på siden, så indeholder Polimiken artikler, som med garanti ikke kan findes i de andre aviser.

Og i modsætning til flere andre netaviser har Polimiken valgt at beholde det samme layout i alle dele af netavisen, så man altid ved, hvor man har menuen og andre elementer.

Polimiken er politisk uafhængig, hvilket dog ikke betyder, at avisen ikke har en politisk mening. Og selv om langt det meste af indholdet i avisen er beregnet til at få læseren til at trække på smilebåndet, så er vi ganske alvorlige her på lederpladsen. Polimikens ledere skrives ud fra devicen: Ledere end de andres ledere. Uden at vi dog forfalder til platheder.

God fornøjelse!